acar kobis~
Nasi
~ Mula2 tumis perkakas tumis,halia, bwg merah/besar n putih
~ naik bau boh plak serbuk kari ayam/daging. biar pecah minyak
~ masuk la ayam or daging. biar ala2 empuk gitu
dlm rice cooker, beras siap dibasuh.
~masuk la ayam tadi tue, ngn susu cair, garam.(agak2la)
kena kacau sokmo n tekan sokmo periuk tue, lain la kalu nk masak atas dapo gas jer. bila masak tue, boh la gajus, kismis n kcg panjang hiris kecik2. Gaul dlm nasi tue, tutup. Masak:)
~acar kubis tue,buat po acar timun.(hiris kubis halus2)
Udang celup tepung
- udang tue perap ngn garam n lada hitam
- pah tepung gandum+ soda bikabonat+serbuk pati ayam + air.
celup2 la udang tue n goreng:)
Selamat mencuba:D
~ naik bau boh plak serbuk kari ayam/daging. biar pecah minyak
~ masuk la ayam or daging. biar ala2 empuk gitu
dlm rice cooker, beras siap dibasuh.
~masuk la ayam tadi tue, ngn susu cair, garam.(agak2la)
kena kacau sokmo n tekan sokmo periuk tue, lain la kalu nk masak atas dapo gas jer. bila masak tue, boh la gajus, kismis n kcg panjang hiris kecik2. Gaul dlm nasi tue, tutup. Masak:)
~acar kubis tue,buat po acar timun.(hiris kubis halus2)
Udang celup tepung
- udang tue perap ngn garam n lada hitam
- pah tepung gandum+ soda bikabonat+serbuk pati ayam + air.
celup2 la udang tue n goreng:)
Selamat mencuba:D
No comments:
Post a Comment